Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (ΙΠΕ) συμμετέχει ενεργά στην Εβδομάδα Ιερατικών Κλήσεων (Γ΄ Ἑβδομάς Νηστειῶν, 17 Μαρτίου – 23 Μαρτίου ἐ.ἔ, ) συμβάλλοντας στην προετοιμασία και επιμόρφωση των υποψηφίων κληρικών. Μέσα από στοχευμένες δράσεις, το ΙΠΕ υποστηρίζει όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν την ιερατική διακονία, προσφέροντας πολύτιμα εφόδια για την πορεία τους.
Η ιερατική διακονία αποτελεί ύψιστο λειτούργημα και θεμελιώδη πυλώνα της ζωής της Εκκλησίας. Ένας σωστά εκπαιδευμένος κληρικός δεν είναι μόνο λειτουργός των ιερών μυστηρίων, αλλά ακούει, καθοδηγεί, παρηγορεί, παιδαγωγεί και ποιμαίνει τον λαό του Θεού. Η πνευματική του συγκρότηση, η θεολογική του κατάρτιση και η ποιμαντική του ευαισθησία είναι απαραίτητα στοιχεία για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας και να προσφέρει αληθινή διακονία με αγάπη και υπευθυνότητα.
Στο πλαίσιο αυτής της εβδομάδας, θα πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις:
- Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Υποψηφίων Κληρικών που διοργανώνει το ΙΠΕ. Δείτε περισσότερα: https://ipe.gr/2025/03/14/aitiseis-ypopsifiwn/
- Ημερίδα της Ριζαρείου Σχολής στις 21 Μαρτίου 2025 στις 10:00π.μ. Καλούμε όλους τους ενδιαφερομένους να συμμετάσχουν και να επωφεληθούν από τις πολύτιμες γνώσεις που θα μεταδοθούν. Περισσότερες πληροφορίες: https://smyk-rizar.att.sch.gr/imerida-smyk-res/
- Ειδική Εκδήλωση του ΙΠΕ, παρουσία Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β΄ στις 27 Μαρτίου 2025 στις 18:30 στην αίθουσα του Ι.Π.Ε ( Αγίας Φιλοθέης 21), με τη συμμετοχή υποψηφίων κληρικών και των πνευματικών τους.
Επιπλέον, υπενθυμίζουμε ότι:
- Έχει εκδοθεί η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου σχετικά με την Εβδομάδα Ιερατικών Κλίσεων
- Έχει ανακοινωθεί η Εγκύκλιος για νέες αιτήσεις υποψηφίων στα Σχολεία Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών (ΣΜΥΚ). Δείτε εδώ: https://ipe.gr/2025/03/17/ieratikes-kliseis/
Παρακαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να αξιοποιήσουν αυτές τις ευκαιρίες συμμετοχής και επιμόρφωσης.